Velkommen til Storbondens festmåltid 3. juni kl 1900

Storbonden sparte ikke på noe når det skulle dekkes til fest, så dette blir litt av en kveld! Og selvfølgelig kommer historiker Terje Bratberg for å underholde oss gjennom hele måltidet.

Når storbøndene skulle stelle til fest var det alltid med stil og pompøs prakt. Det skulle ikke spares på noe og alle skulle være både mette og fulle når de gikk hjem.

Denne kvelden skal du få dekt alle kriterier for å kunne si at du har vært til storbonden på fest. Sett bort fra størrelsen på gården du skal til 😜, men ellers! – skal vi gjøre vårt beste for at du går hjem et hakk rikere på kulturhistorisk opplevelse og mettere i magen enn du kom. Vi skal dekke så lange bord som det er mulig etter vær og forhold i Yttervik. Bordene vil bugne av førsteklasses delikatesser etter 16/1700-tallets oppskrifter.

Det er altså ikke husmannskosten som skal i fokus, med ram sild og surmelk. Nei, denne kvelden er det selveste storbondens fest som skal settes i søkelyset.  Det var dessverre stor forskjell på husmannens festmåltid og storbondens festmåltid.

Eksempel på noe av det som vil komme på bordet:

  • Gammelmat i traug
  • Rømmegrøt
  • Kokt fjellørret el røye
  • Bergfisk
  • Smør og brøddisker
  • mm

Alt laget fra bunnen av med de beste og lokale råvarene av i dag.

Også blir det selvfølgelig rikelig med øl og dram.

At de gode historiene fløt fritt på slike kvelder trenger vel ingen og fortelle oss. Det vil de nok gjøre i Yttervik også underveis i måltidet, når historiker Terje Bratberg kommer for å underholde. Han vil finne frem fra sitt kartotek, både passende og mindre passende historier, kulturhistoriske og andre. Kanskje også noe fra Erotiske folkeeventyr.

Det bruker ikke å stå på forteller lysten når Terje kommer på besøk og lattermusklene får alltid kjørt seg etter en kveld.

Han tråkket forresten mange av sine barnetrinn i Yttervik, sammen med sin svært likesinnede morfar og hjertegode mormor.

Les mer om Terje nedenfor og bestill deg billetter allerede i dag: https://yttervik.hoopla.no/sales/event/storbondensfest

 

«Milde, modige menn lever best,
dei ét seg sjeldan sut.» Håvamål

Terje Torberg Vevik Bratberg født 17. januar 1955 i Beitstad er en norsk historiker og forfatter.

Han er kjent for sin gode fortellerevne og er en ettertraktet og populær foredragsholder og guide. Bratberg ble cand.philol i historie ved UiO i 1990. Han har gjort seg bemerket som byhistoriker og  kommentator i Trondheim. Som leksikonforfatter har han utgitt Trondheim byleksikon og vært fagansvarlig for artikler i Store norske leksikon. Han har også utgitt en rekke artikler og arbeider om historiske temaer, blant annet innen gårds- og slektshistorie. Bratberg var tidligere formann i Fortidsminneforeningen i Trøndelag. Han har akkurat gått av med pensjon etter å ha vært ansatt som konservator ved Sverresborg Trøndelag Folkemuseum.

Han har skrevet mange bøker og nå som han har blitt pensjonist er listen lang over enda flere utgivelser. Arbeidsledig blir han aldri, så vi er veldig glade for å kunne ønske han velkommen til Yttervik den 3. juni. Han skal taes godt imot, men det skal jammen dere også!!

VELKOMMEN!

Del gjerne dette nyhetsbrevet på facebook og instagram med link nedenfor.

BILLETTER BESTILLER DU HER: https://yttervik.hoopla.no/sales/event/storbondensfest

 

Del artikkelen:

Lignende artikler

Utdrikkingslag

Er dere en gjeng som skal feire en kommende brud eller brudgom så er Yttervik plassen for fri utfoldelse. Vi

Les mer
Hopp rett ned til innholdet